Preface

The Enebergs

Enebergarna, i denna släkt, bodde till en början i nordvästra Skåne och Blekinge men familjerna flyttade, delvis, ner till bl.a. S.Mellby, Vitaby, Ö.Nöbbelöv, Vittskövle och Hammenhögs socknar i Östra Skåne. Det var ofta så med denna släkt att dom hade olika slags yrken som sjömän, målare, murare. snickare och bagare. Dom var sällan bofasta bönder och dom flyttade ganska ofta till nya orter.

Varifrån namnet ENEBERG från början kommer ifrån är okänt eftersom namnet är gammalt och det ej finns kyrkoböcker att tillgå i sökandet. Men det finns personer med namnet Eneberg i olika delar av Sverige och även i Finland. Huruvida dessa grenar är släkt med varandra är osäkert men möjligheten finns.

Eftersom man kan hålla på i evigheter med en släktforskning och vara ännu mer detaljerad och följa upp de olika grenarna mycket mer så beslöt jag att trycka upp boken nu som den är så att så många som möjligt kan ta del av den. Jag vill dessutom tacka för all hjälp jag fått av släktingar och vänner för deras berättelser, uppgifter och även fotografier till några av personerna. Det finns säkert många som vet mer om släkten än jag har tagit upp här och det skulle därför vara intressant att få ta del av dessa uppgifter och föra in dom i denna presentation.

Malmö 1997-02-07

Jörgen Eneberg Larsson


This genealogy is mainly based on research done by Jörgen Eneberg Larsson. You are welcome to download his files. They are written in swedish can be downloaded and read using AdobeReader.
  • Eneberg, the generationbook of Bengt Eneberg
  • Namnreg, index of all names in the Eneberg file.
  • Ordlista, dictionary for genealogical research.
  • Eneberg Släkter, generationbook of other Enebergs.